Duurzame evenementenlocatie

Het organiseren van een groot evenement gaat vaak gepaard met veel CO2 uitstoot. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Een evenement duurzaam organiseren doe je namelijk in onze duurzame evenementenlocatie in Bussum. Sinds 2012 staat duurzaamheid bij ons centraal in onze bedrijfsvoering. Dit houdt in dat we vanaf 2014 ons CO2 verbruik in kaart brengen en hiervoor het jaar 2012 als nulmeting gebruiken. Ten opzichte van dat jaar stoten wij al ruim 30% minder CO2 uit. Uiteraard weten wij dat helemaal geen CO2 uitstoten onmogelijk is. Deze uitstoot wordt dan ook de niet te vermijden uitstoot genoemd. Echter doen wij ook ons uiterste best om dit te compenseren op andere manieren, zoals via ons VERs certificaat.


Duurzaam evenement organiseren?

De mogelijkheden en ruimtes

Bij Spant congrescentrum is duurzaam organiseren mogelijk in allerlei vormen. Door onze grote diversiteit in ruimtes hebben wij de mogelijkheid om allerlei duurzame evenementen te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan:

Of je nu op zoek bent naar een kleine ruimte of een grote zaal: bij Spant weet je zeker dat je evenement een minimale CO2 uitstoot heeft. Of dat nu komt door het gebruik van de lichtinval in onze ruimtes of door de duurzame LED verlichting. Benieuwd naar de ruimtes van onze duurzame evenementenlocatie? Neem dan een kijkje hieronder.

Groene energie

De energie die wij gebruiken is volledig groen. Wij kopen uitsluitend groene energie die is opgewekt uit windenergie. Daarnaast zorgen wij ook voor een deel voor onze eigen energie door de zonnepanelen die wij op ons dak hebben geplaatst. Niet alleen hechten wij waarde aan hoe de energie wordt opgewekt, maar ook hoe we dit gebruiken. Zo maken wij uitsluitend gebruik van LED verlichting met bewegingssensoren en wordt er bij de aanschaf van nieuwe elektrische apparaten gekeken naar het energielabel. Zo beperken wij energieverspilling tot een minimum.

Lees meer over groene energie

Duurzame Food & Beverage

Het eten en drinken dat je tijdens een duurzaam evenement in Spant wordt aangeboden is ook duurzaam. Zo streven wij sinds enkele jaren naar het 70/30 food concept. Dit houdt in dat 70% van het eten (duurzaam geproduceerde) groente is en slechts 30% vlees of vis. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid tot een volledig vegetarisch of veganistisch menu.


De dranken die je bij Spant krijgt zijn ook zo duurzaam mogelijk ingekocht. Een aantal frisdranken zijn vervangen door duurzame varianten en er wordt alleen nog maar gebruik gemaakt van duurzame petflesjes water. De alcoholische dranken zijn ook vervangen voor duurzame varianten. Tijdens een duurzaam evenement in Spant krijg je dus 100% biologisch gebrouwen bier en wordt de wijn ingekocht bij duurzame wijnproducenten.

Ons duurzame inkoopbeleid

 

Duurzame Certificaten

De gouden Green Key

Lees meer

MVO-verklaring

Lees meer

CO2 Certificate

Lees meer

Evenementenlocatie Utrecht blauwCarbon Footprint

Lees meer

Centraal gelegen in Midden Nederland

Spant Congrescentrum ligt in het hart van Nederland, middenin het Gooi. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto, en ligt vlakbij de uitvalswegen van de A1 en  A27.  Rondom Spant is ruimschoots gratis parkeergelegenheid aanwezig, en er is plek genoeg om fietsen te plaatsen. Daarnaast is Spant goed bereikbaar met de trein, met het treinstation op loopafstand. Bovendien kunnen wij indien gewenst pendeldiensten verzorgen.
Spant congres en theaterlocatie: voor iedere ontmoeting een podium.

SPANT CONGRES EN THEATER LOCATIE: VOOR IEDERE ONTMOETING EEN PODIUM

Wifi

Glasvezel wifi voor 1000 gebruikers

Gratis parkeren

Ruimschoots gratis parkeergelegenheid aanwezig

Flexibele ruimtes

Met zalen van 30m² tot 645 m², met ruimte voor evenementen van 100 tot 2000 personen.Neem contact op met Marie-Louise

Meer informatie over het organiseren van een duurzaam evenement in Spant?
Neem contact op. Marie-Louise helpt je graag verder

Stuur een e-mail

Of bel: 035 7504 705