MVO verklaring

Als theater- en congreslocatie brengen we dagelijks mensen samen om kennis met elkaar te delen, om verbinding te maken, om te genieten en om elkaar te versterken. We geloven in de kracht van elkaar live ontmoeten.

Tegelijkertijd zijn we ons bewust van de impact hiervan op de aarde. Daar kijken we niet van weg. Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is vanzelfsprekend voor ons. Bij alles wat we doen of inkopen, kijken we of het beter, groener, eerlijker kan. Een continu proces. Zodat onze aarde ook voor de toekomst behouden en beschikbaar blijft.

Wat doen we?
• We claimen dat elk bezoek aan onze locatie 100% CO2-neutraal is. Daarmee leggen we de lat voor onszelf hoog.
• Jaarlijks laten we onze CO2-voetafdruk doorrekenen, waarbij de hele keten wordt meegenomen. Zo blijven we scherp en weten we wat we nog kunnen verbeteren.
• We bekijken continu aan welke knoppen we kunnen draaien om onze milieubelasting te verminderen. We perken ons energieverbruik in, serveren biologisch en veelal vegetarische hapjes en drankjes, gaan voedselverspilling tegen en minimaliseren ons afval.
• Bij alles wat we inkopen, stellen we de vraag: kan het duurzamer? Producten en diensten met een erkend milieu- of duurzaamheidskeurmerk hebben een flinke streep voor.
• We zorgen dat we op de hoogte zijn van mvo-ontwikkelingen binnen onze branche en betrekken actief onze medewerkers hierbij.
• Ook onze opdrachtgevers, gasten en leveranciers nemen we mee in ons duurzame beleid. Waar mogelijk faciliteren we hen om hun milieubelasting te verlagen.
• Voor onze medewerkers bieden we een veilige werksfeer waar ruimte is om jezelf te ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen.
• We steunen lokale verenigingen, initiatieven en organisaties doordat zij gratis of voor een lager tarief bij ons mogen optreden of vergaderen.
• Met onze events op buitenlocatie Fier Bussum dragen we bij aan het behoud van het monumentale fort.

We zijn er trots op dat we al sinds 2011 het duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de dienstverlenende sector hebben: Green Key. En wel de gouden versie, het hoogst haalbare.

Heb jij voor ons tips om nog duurzamer te worden? Laat het ons vooral weten.

Bussum, december 2023

Bert Dijkstra
financieel directeur Spant