BUITENLOCATIE

Fier Bussum is onze buitenlocatie en ligt naast Spant!


Fort Werk IV

Het is een locatie met een bijzondere geschiedenis op een buitengewone plek. Fort Werk IV werd gebouwd in 1868, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een muur met schietgaten, kazematten, een oude artillerieloods en een poterne; een lange ondergrondse gang. Wie het terrein van dit culturele erfgoed betreedt, stapt een andere wereld binnen.


Inspirerende omgeving

De verschillende ruimtes en tuin hebben weinig nodig om deze om te toveren tot een sfeervolle buitenplaats om samen te komen. Wat dacht je van een plenaire ruimte in Spant en een subsessie ruimte in Fier Bussum? Of heerlijk afsluiten, borrelen en/of barbecueën aan het einde van je bijeenkomst? Gasten zullen blij verrast zijn, wanneer zij de switch maken tussen Spant en Fier Bussum!

De mogelijkheden

Geniet buiten van een heerlijke barbecue voor alle gasten. Of je nou met 100 personen of met 400 personen bent, de Forttuin is groot genoeg voor iedereen. Van hamburgers en kipsaté tot de lekkerste vegetarische broodjes. Tijdens het eten ervaar je de rust, puurheid en geschiedenis die het fort met zich mee brengt. Een unieke buitenplaats om jouw evenement af te sluiten.

Wil je graag naar buiten met je evenement en daarbij ook teambuilding laten terugkomen? Dat kan! In samenwerking met Fortevenementen organiseren wij verschillende activiteiten om de band met je collega’s te versterken. Bijvoorbeeld Trivial waarbij je met denk en doe opdrachten als team zoveel mogelijk trivianten moet verzamelen!

De verschillende ruimtes van Fier zijn ideaal voor subsessies. De pure en inspirerende uitstraling geven deze subsessieruimtes een unieke sfeer mee. Zo kan er in de tunnel naar de fortmuren gezeten worden, genaamd de poterne. Daarnaast hebben wij de loods, hier stonden de kanonnen in opgeslagen en is er de kazematten. In de kazematten lagen de soldaten van het fort te slapen.

Meer informatie?

VERSCHILLENDE RUIMTES

De tuin heeft weinig nodig om deze om te toveren tot een sfeervolle plek om samen te komen voor bijvoorbeeld een barbecue of borrel.

ruim 600 personen

De Loods is de grootste ruimte. De ruimte beschikt over een bar en er is plek voor een podium.

max. 150 personen

Kazematten is geschikt voor verschillende activiteiten, zoals een vergadering of sub sessie ruimte.

max. 30 personen

De Poterne grenst aan de prachtige Forttuin. Waar vroeger alle kanonnen werden opgeslagen, heeft de 36-meter lange , ondergrondse gang nu plaatsgemaakt voor de perfecte ruimte voor bijvoorbeeld een grootse diner aan lange tafels of sub sessie ruimte.

max. 120 personen

Centraal gelegen in Midden Nederland

Fier Bussum ligt in het hart van Nederland, middenin het Gooi precies naast Spant. De locatie is makkelijk bereikbaar met de auto, en ligt vlakbij de uitvalswegen van de A1 en  A27.  Rondom Fier en Spant is ruimschoots gratis parkeergelegenheid aanwezig, en er is plek genoeg om fietsen te plaatsen. Daarnaast zijn Fier en Spant goed bereikbaar met de trein, met het treinstation op loopafstand. Bovendien kunnen wij indien gewenst pendeldiensten verzorgen.
Spant congres en theaterlocatie: voor iedere ontmoeting een podium.

CONTACT OPNEMEN

Laat jouw gegevens achter in onderstaand formulier en wij bellen je terug!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact op met Louise

Benieuwd wat je hier kan organiseren? Maak een afspraak met ons en ervaar zelf onze prachtige buitenlocatie.