Blogs

Verbouwing podium één

Onze grote zaal, Podium eén, wordt deze zomer verbouwd. Met het innovatieve ontwerp van (interieur-)architectenbureau Kabaz krijgt de zaal een nieuw karakter. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en hypermoderne licht- en geluidinstallaties doen hun intrede.

Onze nieuwe accountmanager: vrolijk rustpunt

Ze geniet van een volle agenda. Last minute wijzigingen vliegt ze met alle geduld aan. En te midden van een groot, dynamisch event bewaart ze de rust. Met haar ‘kom maar op’-mentaliteit én vrolijkheid past ze goed in ons team. Aangenaam, dit is Stefanie Hillel, onze nieuwe accountmanager.

Ons duurzaamheidsbeleid: van laaghangend fruit naar grote investeringen

De warme zomer, wat hebben we ervan genoten. Maar tegelijkertijd knaagt het. Want het is het zoveelste, beangstigende bewijs van de opwarming van de aarde. Het houdt ons achter de schermen bij Spant enorm bezig. Reden om te blijven kijken hoe wij verder kunnen verduurzamen. Onze financieel directeur Bert Dijkstra neemt je mee in de plannen.

Een event met een culturele twist in vijf stappen

Is jullie event na al die jaren toe aan wat vernieuwing? Of wil je je evenement in een bijzonder jasje steken? Wat dacht je ervan om het een culturele twist te geven? Dat geeft energie aan de organisatie en óók aan je gasten. Je opent ogen, zet alles in een ander daglicht en activeert. Met deze stappen krijgt jouw event een cultureel kleurtje.

Zes tips voor duurzame branding bij jouw event

Organiseer je een event, dan ontkom je niet aan branding. Maar als je niet oplet, draagt je eventbranding behoorlijk bij aan onze wegwerpmaatschappij. Stickertje hier, spandoekje daar, vlaggetje in de lucht en rollup-bannertje op de grond. Hoe zorg je ervoor dat jouw branding duurzaam is? Daarvoor geeft Leonie de Kleijn tips. Zij is eigenaar van…

HIER opgewekt: zó organiseer je een duurzaam event

Een typisch groen feest? Dat is het Evenement HIER opgewekt, hét evenement voor en over lokale energie-initiatieven, dat afgelopen maart voor de vierde keer bij Spant plaatsvond. En niet alleen groen qua aankleding. Van de ruim vijfhonderd gasten is meer dan de helft actief bij een duurzaam energie-initiatief. We praten met Anouk Overbeek van klimaatstichting…

6 tips om van jouw event een contentkatalysator te maken

Dat ene grote evenement. Máándenlang werk je er naartoe. Heel je ziel en zaligheid leg je erin. En dan, binnen een dag of misschien een paar dagen, is het plotsklaps weer voorbij. Met een goede contentstrategie, zorg je ervoor dat je event zich niet tot één, twee of drie dagen beperkt. Je evenement krijgt meer…

Tips & tricks om netwerken op jouw event te stimuleren

Zet achthonderd gasten met elkaar in een ruimte en het netwerken gaat vanzelf. Niet dus! Je gasten zoeken in eerste instantie bekenden op. Zijn die er niet, dan ontstaan er wellicht spontane gesprekken bij de koffiecorner of ergens aan een statafel. Maar dat is netwerken op basis van toeval. Leuk, maar met een beetje sturing…

Een warm welkom Suzan Roodhart

Nu onze deuren weer wagenwijd opengaan om mooie congressen en evenementen te organiseren, is het alle hens aan dek. Sinds kort zijn daar de hens (afgeleid van het Engels ‘hands’) van Suzan Roodhart (32) als Accountmanager congressen & evenementen bijgekomen. Maak kennis met deze warme persoonlijkheid, die nauw gaat samenwerken met onze opdrachtgevers.

Bert Dijkstra over ons duurzaamheidsbeleid: “Het is ons referentiekader”

 Duurzaam ondernemen is anno 2022 niet echt een uitzondering. Sterker nog, doe je het niet, dán ben je de uitzondering. Toen we in 2011 begonnen met het duurzaamheidsbeleid, waren we echter koploper in de theater- en congresbranche. Bert Dijkstra, onze financieel directeur en duurzaamheidsexpert, over het streven om altijd voor de duurzame optie te gaan.

In gesprek met Josine Lixon-Verbeek van D&B Eventmarketing

D&B Eventmarketing is expert in het overbrengen van de boodschap door middel van events. Ze zijn vooruitstrevend en hebben zich in coronatijd binnen no-time ook alle fijne kneepjes van online events eigengemaakt. We bespreken met Josine Lixon-Verbeek, operationeel directeur van D&B Eventmarketing, waar wij regelmatig mee samenwerken, hoe zij evenementen naar een hoger niveau tillen.