Wat is de perfecte opstelling voor jouw programma?

Gepubliceerd op 1 februari 2024

Wil je dat je sprekers tijdens je programma interactie hebben met je gasten? Wil je dat je gasten met elkaar in gesprek gaan? Of wil je juist de volle spotlights op de spreker? De opstelling draagt voor een deel bij aan de betrokkenheid van je gasten bij je programma. Hier lees je wanneer je voor welke opstelling kiest. Alvast fijn om te weten: onze locatie is zó dynamisch dat alle opstellingen mogelijk zijn.

#1. Vanaf het eerste contactmoment

Eigenlijk start je event al met de weg ernaartoe. Onze locatie is een klein kwartier lopen vanaf het station. Wil je het je gasten zo makkelijk mogelijk maken? Dan kun je pendelbussen inzetten. Hier heb je meteen de eerste fysieke kennismaking van je gast met het evenement te pakken. En dat kun je benutten. Bijvoorbeeld door de pendelbussen te bestickeren in de huisstijl van je event. Door een host je gasten hartelijk te laten ontvangen, met een welkomstbord in stijl. Of door je gasten al wat aan te bieden als ze instappen in de bus.


 

#2. U-vormopstelling: beweging en interactie

Het podium bevindt zich in het midden en de rijen stoelen zijn opgesteld in een U-vorm. Het resultaat? Je sprekers kunnen een presentatie geven en tegelijkertijd het publiek in lopen. Zo verhoog je de betrokkenheid. Heel geschikt voor interactieve presentaties, brainstorms, debatten en vergaderingen.

 


#3. Arena opstelling: intiem en betrokken

Bij een arenaopstelling staan de stoelen rond het podium. Je sprekers staan in het middelpunt en de gasten hebben zicht op het podium én elkaar. Dit is naast een u-vorm ook één van de meest intieme setting. Je gasten voelen zich onderdeel van het programma, het creëert veel interactie en het geeft een gevoel van saamhorigheid. Perfect voor een debat, een tedtalk of een spel.

 


#4. Receptieopstelling: vrij om te netwerken

Stoelen weg en statafels erin. Bij een receptieopstelling kunnen je gasten lekker vrij rondlopen. Een hapje en een drankje erbij, en het netwerken kan beginnen. Uiteraard kun je deze setting goed combineren met een knallende speech, een show of een (pub)quiz.


#5. Dineropstelling: kwalitatieve interactie tussen gasten

Lange tafels, sfeervol gedekt met fijn linnen en mooie bloemen. Of ronde tafels, verspreid door de ruimte. Tijdens een diner geef je je gasten de mogelijkheid om echt met elkaar in gesprek te gaan. En tussen de gangen door heb je de ruimte voor presentaties of live entertainment. Deze setting van tafels met kleine groepjes is ook perfect voor een workshop, teambuilding of hackaton.

 


#6. Catwalk-, of lagerhuis opstelling: de vloer voor jouw product

Draait bij jouw event alles om een nieuw product? Dan zou de catwalk opstelling zomaar iets voor je kunnen zijn. Een langgerekt podium loopt de zaal in en vanuit alle stoelen in de zaal hebben je gasten goed zicht op je nieuwe product. Je belangrijkste gasten zet je natuurlijk pal naast de catwalk.


Spant maakt het mogelijk

In Spant hebben we de ruimte om al deze opstellingen neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een receptie opstelling voor 500 gasten op Het Plein of een diner on stage voor 150 gasten in onze grote theaterzaal. Of een arenaopstelling voor maar liefst 1100 gasten waarbij het podium omgetoverd wordt tot een tribune.

 

We kunnen niet wachten om je de mogelijkheden te laten zien.

Neem contact op met een van onze accountmanagers voor een locatiebezoek.

Stuur een e-mail

035 7504 705