Congres Dell Technologies en LEF marketing & events: “Twee events in één”

Gepubliceerd op 10 juli 2024

Als veelgevraagd dagvoorzitter en presentator op evenementen weet Michel Loeve als geen ander hoe je vanaf het podium impact maakt. Hij weet hoe je gasten activeert en betrekt. Maar hoe gaat het er achter het podium aan toe? Om dat te ervaren liep hij mee met het klantenevent van Dell Technologies, georganiseerd door eventbureau LEF marketing & events. Hij doet verslag.

Michel Loeve in Spant!

Inhoudelijk sterke evenementen neerzetten, het beste uit de sprekers halen en het publiek doelgericht betrekken bij het onderwerp van een congres. Dat is waar ik me dagelijks mee bezighoud. Maar dat is natuurlijk slechts een deel van wat er bij een congres komt kijken. Daarom wilde ik een congres eens van de andere kant bekijken.

Vrijdag 24 juni was het zo ver. Ik mocht rondkijken bij het klantenevent van Dell Technologies. Het werd een dag vol nieuwe inzichten over de laatste technologische ontwikkelingen, vol interactie en vol netwerkmogelijkheden. En daarbij had Dell, samen met LEF marketing & events, optimaal gebruik gemaakt van de locatie. Van de verschillende ruimtes, maar ook van de technische mogelijkheden en faciliteiten.

‘Goedemorgen, fijn dat je er bent’

Vanaf de eerste minuut voelde ik me welkom. De portier deed de deur van Spant voor me open met een vriendelijk ‘Goedemorgen, fijn dat je er bent’. Vervolgens kreeg ik een welkomstdrankje en verschillende kleine zoete hapjes aangeboden. Zo’n ontvangst is fijn. Je stapt als buitenstaander toch in een andere belevingswereld en dan zorgt gastvrijheid ervoor dat je je op je gemak voelt.


Alles in huisstijl

Na de ontvangst werd ik direct in de grote theaterzaal, podium één, ondergedompeld in de wereld van Dell. Hier vond het plenaire programma plaats. De wandlichten, de vloerlichten en de podiumlichten kleurden Dell-blauw. Gave projecties speelden met het podium. En als decor stonden er grote banieren. Dankzij de professionele lichtinstallaties heb je als eventorganisator niet veel nodig om deze zaal om te toveren in je huisstijl.

De stoelen in het midden van de zaal hadden plaatsgemaakt voor een podium. Daardoor zaten de gasten in een U-vorm om het podium heen en was de setting intiem. De onderlinge afstand tussen de sprekers en gasten was letterlijk klein. En dat werkte geweldig voor de interactie

Behind the scenes

Tijd voor een echt kijkje achter de schermen. Terwijl de gasten zich verspreidden over verschillende subzalen voor break-outsessies, gaf Monique Zandee, accountmanager van Spant, me een uitgebreide rondleiding. Ik was onder de indruk van de vriendelijkheid van alle medewerkers die ik tegenkwam en de diversiteit aan ruimtes. Naast de grote theaterzaal met al zijn mogelijkheden, zijn er nog veel meer ruimtes. Stuk voor stuk voorzien van techniek. En dat maakt dat je je event in Spant helemaal kunt vormgeven zoals je wilt.

Verse gerechten

Monique gaf me ook letterlijk ‘een kijkje in de keuken’ door me mee te nemen naar de ‘dark kitchen’. Onder leiding van sterrenchef Onno Kokmeijer bereidt het keukenteam daar ter plekke alle gerechten voor de congressen. Verser wordt het niet.

Dat proefde ik ook toen ik me aansloot bij de lunch. Verspreid over het cateringplein, dat overigens gebrand was met gepersonaliseerde stickers, stonden rijk belegde broodjes, een frisse poké-bowlsalade en tomatensoep met room en basilicum. Ik nam een broodje met Surinaamse kip en Japanse norispread. En als Brabander kon ik zeker de schalen met worstenbroodjes waarderen.

Netwerkevent in festivalsferen

De dag sloot af met een netwerkevent. Niet zomaar eentje. Speciaal daarvoor verplaatsten alle gasten zich naar buiten. Op nog geen honderd meter afstand van Spant ligt de buitenlocatie van Spant: Fier Bussum. Een monumentaal fort midden in het groen, dat je exclusief huurt voor je gezelschap.
Even waande ik me op een festival. De forttuin was tot een festivalterrein getransformeerd met twee grote stretchtenten, loungeplekken en een buitenbar. Verspreid over het terrein stonden foodtrucks, waar je verschillende barbecuegerechten en vegan hapjes kon halen.
De sfeer zat er meteen goed in. Dell brak het ijs met een loterij en zorgde zo voor verbinding tussen de gasten. Bijzonder om op deze manier je event af te sluiten.

MEER WETEN OVER FIER BUSSUM?

In goede handen

Ik kijk terug op een fantastisch congres. Spant en LEF hebben me laten zien hoe professioneel ze te werk gaan en hoe over alles tot in de details is nagedacht. Als je met hen een congres organiseert, ben je in goede handen.

Als gast heb ik me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Je merkt dat alle medewerkers betrokken zijn bij de locatie en een stapje extra willen zetten om het je naar de zin te maken. En ten slotte is het natuurlijk gaaf hoe er bij het congres gebruik is gemaakt van de binnen- en buitenlocatie. Het voelt alsof ik op twee events op één dag ben geweest.

‘Spant, LEF en Dell, bedankt voor de uitnodiging en jullie gastvrijheid!’


Meer weten over Spant en Fier Bussum?

Neem contact op met een van onze accountmanagers om de mogelijkheden te bespreken.

Stuur een e-mail

035 7504 705