Knallend personeelsfeest organiseren? 10 handige tips

Gepubliceerd op 7 februari 2024

Met een personeelsfeest heb je één doel: je medewerkers laten zien én voelen dat je ze waardeert. Een feest om nooit meer te vergeten. Daarom moet je personeelsfeest knallen, van het begin tot het einde. Onze accountmanagers Monique Zandee en Louise Kortschot weten hoe je dat voor elkaar krijgt en delen tien tips.

#1. Kies een setting die bijblijft

Jullie bedrijfskantine omtoveren tot dansvloer? Niet doen! Je medewerkers kennen deze plek van binnen en van buiten. Haal ze uit hun bekende omgeving en plaats ze in een setting die ze altijd bij zal blijven. Ooit een theater exclusief gehuurd voor jullie feest? Bij Spant kan het.

#2. Creëer een beleving

Tover je personeelsfeest om tot een beleving door je concept tot in de details door te voeren. Van het eten tot de aankleding en van de uitnodiging tot de styling van de bar. Je medewerkers voelen zich extra gewaardeerd als ze zien hoeveel moeite je erin hebt gestoken.

Jullie bedrijfskantine omtoveren tot dansvloer? Niet doen! Je medewerkers kennen deze plek van binnen en van buiten. Haal ze uit hun bekende omgeving en plaats ze in een setting die ze altijd bij zal blijven.

#3. Maak het persoonlijk

Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich letterlijk gezien voelen? Door hen persoonlijk aan te spreken. Dat begint al met het sturen van uitnodigingen op naam, het tonen van foto’s van medewerkers op beeldschermen en het betrekken van collega’s bij het programma. Lees onze blog met nog meer tips om een flinke portie persoonlijkheid toe te voegen aan je feest.

#4. Gebruik de kracht van licht en geluid

Je hebt het vast al eens ervaren: de synergie tussen licht en geluid. Werkt de dj met zijn muziek naar een climax toe, dan is het effect des te groter als dit met licht wordt versterkt. Dankzij onze jarenlange ervaring met theatershows hebben we bij Spant alle kennis en apparatuur in huis. Samen met jou maken we een spectaculair licht- en geluidsplan.

#5. Live Entertainment maakt het feest!

Onderschat de waarde van een goede dj en/of band niet. Zoek de juiste live entertainment die past bij de sfeer die jij wilt neerzetten en aansluit bij je doelgroep. Onze ervaren licht en geluid technici denken graag met je mee om er samen met de muzikanten een knallend feest van te maken. Met een dj en/of band die interactie heeft met je gasten en inspeelt op de sfeer, heb je gegarandeerd succes.

Stimuleer de lach op het gezicht van je medewerkers door funfactors toe te voegen aan je feest. Wat dacht je van een photobooth? Een livepainter die ter plekke een schilderij maakt van de dansende massa? Of professionele dansers en streamers?

#6. Knal vanaf moment één

Of de dansvloer vanaf het eerste moment gevuld is, heb je zelf in de hand. Start plenair met een welkomstdrankje of de speech van de directeur in de zaal. Dansvloer gevuld? Open het feest dan met opzwepende muziek en een geweldige lichtshow. Wedden dat de voeten meteen van de vloer gaan? De toon is gezet.

#7. Gooi er funfactors in

Stimuleer de lach op het gezicht van je medewerkers door funfactors toe te voegen aan je feest. Wat dacht je van een photobooth? Een livepainter die ter plekke een schilderij maakt van de dansende massa? Of professionele dansers en streamers? We hebben een lange lijst met entertainmentmogelijkheden. Die nemen we graag met je door.

#8. Vergeet de drankjes niet

Je drankaanbod is sfeerbepalend. Denk van tevoren goed na over wat jouw medewerkers lekker vinden. Zet je in op bijzondere biertjes? Ga je voor een speciale cocktail? En houd je voldoende rekening met medewerkers die alcoholvrije drankjes willen drinken? Zet de bar prominent neer, zodat hij niet te missen is.

#9. Maak het je gasten gemakkelijk

Een pendeldienst verzorgen. Je medewerkers met een glimlach welkom heten en de weg wijzen. Hun jas aannemen en tijdens het feest de drankjes uitserveren. Het lijken kleine gestes, maar ze zijn essentieel om je medewerkers zich thuis en gewaardeerd te laten voelen. Bij Spant helpen we je graag met deze gastvrijheidsdetails.

 #10. Geef een warm afscheid

En tot slot, zorg dat je medewerkers het feestelijke gevoel meenemen naar huis door aandacht te besteden aan het afscheid. Zeg iedereen persoonlijk gedag en bedank hen voor hun komst. Geef een drankje of een snack mee voor de terugweg. Of verzorg een persoonlijk cadeautje dat hen herinnert aan het mooie feest.

Zie je het al voor je?

Klaar om een knallend personeelsfeest te organiseren? We halen alles voor je uit de kast om je medewerkers een fantastische beleving te geven.