The Green Key

Spant is sinds 2010 in het bezit van de Gouden Green Key.

De Green Key is een Internationaal erkend label en hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de (zakelijke) dienstverlenende sector. Ook door handhaving van de overheid wordt dit keurmerk steeds meer gezien als een bewijs van goed ondernemerschap.
In bedrijven met een Green Key wordt bewust omgegaan met het milieu en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit. Het staat garant voor de inzet van een onderneming om meer aan het milieu te doen dan de wet- en regelgeving van haar verlangt.

 

Behalve de verplichte normen is er tevens een aantal optionele normen waaraan voldaan moet worden om de Green Key te behalen. Verplichte normen zijn basis milieunormen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval.

Optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, milieubewuste schoonmaakmiddelen of het zelf zuiveren van afvalwater. Daarnaast speelt de opleiding en betrokkenheid van het personeel met betrekking tot milieumaatregelen een belangrijke rol.

 

Spant heeft voor het behalen van de Green Key de samenwerking opgezocht met het bedrijf Puurtec. Dankzij een jarenlange ervaring binnen de hotelsector heeft PuurTec een schat aan kennis kunnen opbouwen op het gebied van energie, water en afvalmanagement.

Green Key is onderdeel van FEE (Foundation for Environmental Education) net als de Blauwe Vlag voor schone stranden en jachthavens. Meer informatie: www.kmvk.nl of www.puurtec.nl 

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar financieel directeur Bert Dijkstra: bd@spant.orgMeer weten over duurzaamheid in Spant?

Lees meer