Onze nieuwe F&B Manager: gastvrijheidskoning en foodlover

Gepubliceerd op 7 juli 2021

 “Als er ooit een geweldige functie vrijkomt bij Spant, dan ga ik ervoor.” Dat is wat René Turk, onze nieuwe F&B Manager, zich voornam. En zo geschiedde. Sinds twee weken hoort hij bij ons team. Als hoofdverantwoordelijke voor de horeca en uitvoer van alle activiteiten op onze drie locaties. Hij weet vanaf nu van de hoed en de rand bij jouw evenement. Tijd om hem voor te stellen.

FOODLOVER

René, vader van drie kinderen, is een echte foodlover. Hij kookt graag zelf. En goed. Drie jaar geleden schopte hij het zelfs tot de finale van de kookwedstrijd Chef’s line van televisiekanaal 24Kitchen.
Maar hij houdt er ook van als anderen voor hem koken. “Eten kan me ultiem gelukkig maken. Als het goed is en in de juiste setting, op het juiste moment wordt genuttigd. Mijn vrouw en ik gaan bijvoorbeeld ieder jaar naar Zeeland om te eten bij Meliefste, een sterrenrestaurant in Wolphaartsdijk. We worden daar altijd warm ontvangen, heel fijn. De volgende dag plukken we oesters bij Goese Sas, met laarzen aan. Twee totaal verschillende settings, maar beide maken me even gelukkig. Puur omdat alles klopt.”

GASTVRIJHEIDSKONING

Van je hobby je werk maken. Wat klinkt dat cliché. Maar als je René hoort praten over zijn werk, dan weet je: hier spreekt een man met passie. Al 25 jaar zit hij in de branche. “Ik geniet enorm van het voortraject van een evenement. Om alles af te stemmen met de opdrachtgever, de keuken, de techniek… Maar ik doe het uiteindelijk voor het moment dat de gasten bij ons binnenlopen. Ze worden warm ontvangen, we nemen alles uit handen en staan klaar met heerlijke hapjes en drankjes.”

Gastvrijheidskoning René wil de gast altijd een stap voor zijn: “Iedereen kan een gast netjes ontvangen. Maar ik wil hun verwachting keer op keer overtreffen. Als je de opdrachtgever bijvoorbeeld ziet aankomen, dan wacht je niet binnen. Dan ga je alvast naar zijn auto toe om te kijken of je kunt helpen met uitladen. En als je hem al eerder hebt ontmoet, dan weet je dat je hem geen koffie moet aanbieden, maar cappuccino. Met die details onderscheiden wij ons.”

STRAK GEREGELD

René heeft bij Spant gesolliciteerd vanwege de dynamiek: “De verscheidenheid aan activiteiten bij deze locatie is zo boeiend. De ene dag is er een bruiloft bij Fier Bussum en een zakelijk congres in Spant. De volgende dag zijn de zalen van zowel Spant als De Boerderij bezet met verschillende theatervoorstellingen. Ieder evenement vraagt een andere invulling qua techniek, horeca en personeel. Ik vind het heerlijk om dat, samen met mijn team, allemaal strak te gaan regelen.”

GOEDE SFEER

Na de luwte van corona staat René te popelen om met zijn team te knallen. “Momenteel ben ik bezig met het samenstellen van het horecateam. Plezier op de werkvloer vind ik het allerbelangrijkst. Als ik een goede sfeer creëer in het team, dan voelen de gasten dat ook.”

René is nog op zoek naar enthousiaste mensen voor het horecateam. Lijkt het jou geweldig om onze gasten een onvergetelijke middag of avond te bezorgen? En adem je, net als René, gastvrijheid? Bekijk dan snel onze vacature voor alle informatie.
Leuk? Lees hier al onze blogs!