Persconferentie coronamaatregelen


LAATSTE UPDATE CORONAMAATREGELEN:

Update coronamaatregelen – 14 oktober 2020, 11.00 uur

Het kabinet heeft 13 oktober bekend gemaakt dat er vanaf 14 oktober 22.00 uur aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Een van deze maatregelen is dat de theaters niet meer dan 30 bezoekers mogen ontvangen, zonder uitzonderingen op deze regel.

Voor de zakelijke bijeenkomsten blijft Spant geopend voor het organiseren van online events, congressen en vergaderingen met een maximale groepsgrootte van 30 personen per ruimte.

Indien u kaarten heeft voor theatervoorstellingen in de komende periode zullen wij per mail contact met u opnemen. Dit kan gezien de huidige omstandigheden wellicht iets langer duren dan u van ons gewend bent aangezien wij eerst alle mogelijkheden volledig in kaart willen brengen.

Als er nieuwe informatie is, laten wij dat zo snel mogelijk weten op onze website en andere kanalen.


Update coronamaatregelen – 3 oktober 2020, 9.00 uur

Wat een week! Wat een opluchting! Spant heeft een ontheffing gekregen van de maatregel om de groepsgrootte tot 30 personen per ruimte te beperken. Wij kunnen dus door met ons theaterprogramma en de bijeenkomsten.

Zoals iedereen van ons mag verwachten blijven we maatregelen rond het coronavirus serieus nemen. In navolging van de landelijke richtlijnen vragen wij onze bezoekers om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en deze te dragen zolang men door ons theater loopt. Op de zitplaats mag men het mondkapje af doen. Uiteraard staat het onze gasten vrij deze gedurende het gehele bezoek te dragen. Wij hanteren dit beleid ook bij onze locaties Fier Bussum en De Boerderij Huizen.


Update coronamaatregelen – 29 september 2020, 12.00 uur

Maandagavond maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat vanaf dinsdag 29 september om 18:00 uur de maximale groepsgrootte in openbare ruimtes wordt teruggebracht naar dertig personen. Voorzitters van veiligheidsregio’s kunnen echter uitzonderingen maken. Wij hopen aanspraak te maken op deze ontheffing en onze bijeenkomsten door kunnen laten gaan met de huidige groepsgrootte (maximale capaciteit op 1,5 meter afstand). We staan in nauw contact met de veiligheidsregio en hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen. Zodra we meer weten, updaten we deze pagina en melden we het op onze social media kanalen.


Er komen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 september vragen bij ons binnen of een bezoek aan Spant nog wel mag en nog steeds veilig is.

Theater & Congrescentrum Spant is geen feestzaal.

We maken er graag een feestje van, maar zijn geen feestzaal zoals benoemd door onze minister president en bedoeld in de mediaberichten. Dankzij de corona-maatregelen die wij getroffen hebben (conform het protocol van het eventplatform) kunnen wij grotere groepen mensen blijven ontvangen voor theatervoorstellingen, congressen en andere bijeenkomsten.

Mogen bijeenkomsten of theatervoorstellingen met meer dan 50 mensen wel doorgaan?

Ja, dat mag en dat kan nog steeds. In de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid worden andere bijeenkomsten bedoeld dan die wij bij Spant faciliteren.
Daarnaast heeft Spant veel maatregelen getroffen waardoor wij gasten veilig en bovenal gastvrij kunnen ontvangen. Op onze website tref je alle corona-maatregelen aan die wij getroffen hebben.

Voor de zakelijke bijeenkomsten geldt volgens de richtlijnen van de overheid het volgende:

Buiten

Geen maximum aantal personen wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Maximaal 250 personen (exclusief personeel), wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.

Binnen

Geen maximumaantal personen per ruimte wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Maximaal 100 personen (exclusief personeel) per ruimte, wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.

Wij hanteren het protocol voor zakelijke bijeenkomsten, waarmee wordt beoogd een algemeen kader te creëren voor het veilig organiseren en bezoeken van zakelijke bijeenkomsten. Hierdoor wordt voldaan aan de door de overheid voorgeschreven richtlijnen. Immers, het protocol is door de overheid goedgekeurd.