Meedenken, zoals over de duurzame invulling van een event, is hun kracht

Gepubliceerd op 13 december 2019

“Impact creëren door het WOW-effect tijdens het event helpen te realiseren, dat is echt kicken. “
Wie een congres of evenement organiseert bij Spant, komt al snel in contact met onze dames van het salesteam. Met Louise, Marie-Louise en Denise die naast Isabel dit ijzersterke team vormen, is het de hoogste tijd voor een kennismaking!


Wie een congres of evenement organiseert bij Spant, komt al snel in contact met onze dames van het salesteam. Dit enthousiaste team kent een bekend gezicht: Isabel van den Berg. Zij werkt al wat langer bij Spant, en sinds kort zijn daar met Louise Kortschot, Denise van Asch en Marie-Louise Suk drie nieuwe stralende gezichten bijgekomen. Hoogste tijd om het salesteam opnieuw te leren kennen dus!

Even voorstellen:

Louise

Sinds augustus 2019 ben ik aan de slag bij Spant en tot nu toe is het nog leuker dan ik verwacht had! In mijn werk wil ik vaak contact met mensen, veel leuke en mooie momenten beleven en een goede werksfeer. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in deze prachtige functie.

Denise

Na een warm welkom zit mijn tweede maand als accountmanager Congressen en Evenementen er alweer bijna op, en mijn eerste indruk is hartstikke goed! Hier werken leuke mensen die Spant echt een warm hart toedragen en met recht trots mogen zijn op deze mooie en dynamische locatie!

Marie-Louise

Sinds september 2019 ben ik accountmanager Congressen en Evenementen bij Spant. Tot nu toe heb ik het ontzettend naar mijn zin!

Isabel

Ik werk al een tijdje voor Spant. Een dynamische plek, waar ik creatief kan zijn en veel vrijheid heb om mee te denken met de opdrachtgever. Alles om uiteindelijk samen terug te kijken op een geslaagd evenement. Je moet hier een beetje een adrenalinejunkie zijn!

Wat doe je voor Spant?

Isabel: Ik zoek en ontmoet graag nieuwe mensen die bij uiteenlopende organisaties werken en geef advies hoe een event het beste tot zijn recht komt. Ik ben nieuwsgierig en zoek naar de achtergrond van een evenement. Waarom en voor wie wordt een event georganiseerd? Welke impact moet het hebben? Gasten willen elkaar graag zien en spreken. Ik adviseer hoe je deze interactie creëert, terwijl je zorgt dat de tijd nuttig besteed wordt en de aandacht van de gasten erbij blijft. Mijn motto is: “durf andere dingen te doen en subsessies juist weg te laten!”

Louise: Als accountmanager ben ik het aanspreekpunt voor onze bestaande klanten, maar daarnaast ben ik ook aan de slag met de new-business kant. Dit betekent dat ik mij ook focus op partijen die mogelijk goed bij ons passen, op zoek naar een mooie samenwerking.

Ik vind het erg leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen plezier te hebben in het organiseren van evenementen. Iedereen heeft daarbij natuurlijk een ander doel, en daar draag ik erg graag aan bij!

Denise: Ik houd mij bezig met het verwerken van aanvragen, het geven van rondleidingen, offertes uitwerken, het relatiebeheer, de after-sales, contact onderhouden met leveranciers en als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, zorgen voor een up-to-date draaiboek.

Marie-Louise: Ik beheer diverse bestaande relaties bij Spant. Hieruit komen evenementen voort die we een mooie invulling kunnen geven. De partijen zijn ontzettend divers: van congressen tot diners, van recepties tot voorstellingen en productpresentaties. Van 200 man tot 1000 man! Alles kan en dat is juist wat dit werk zo leuk maakt!

Welke ervaring neem je mee?

Denise: Na een opleiding Accountancy kwam ik er al snel achter dat de hospitality meer bij mij past, dus ben ik daarna een hotelopleiding gaan volgen. Via de Goyer Golfclub, waar ik sales en reserveringen deed, kwam ik via een omweg bij het DLC Café in Soest. Hier heb ik brede ervaring opgedaan in de beginfase van dit bedrijf, van werk in het café tot administratieve werkzaamheden. Bij de latere eigenaar ben ik uiteindelijk accountmanager geworden. Met mijn kwaliteiten, zoals overzicht, snelle opvolging, oog voor details en zorgvuldigheid kan ik mijn collega’s goed aanvullen. Een goede voorbereiding is het halve werk: als wij ervoor zorgen dat alles van tevoren duidelijk is en goed op papier staat, kan de operatie uitblinken en net dat stapje extra zetten, zodat de verwachtingen van de klant overtroffen worden!


Marie-Louise: Vroeger wilde ik altijd reisleider worden, maar uiteindelijk ben ik in de hotellerie terechtgekomen. Voor het Bilderberg Hotel ‘t Kerckebosch in Zeist deed ik een tijdje de Banquet Sales, maar stiekem vind ik de term “wedding planner” veel leuker. Daar was ik verantwoordelijk voor de bruiloften en particuliere partijen. Hierna ben ik aan de slag gegaan in de dubbele functie van Sales- & Shopmanager bij Golfbaan Het Rijk van Margraten. Hier deed ik eigenlijk alles voor wat betreft ledenwerving, ledenadministratie, particuliere evenementen en (bedrijfs)golfdagen en was ik ook verantwoordelijk voor de inkoop van de shopartikelen en de aansturing van een klein shopteam. Na vijf jaar heb ik gedurende één jaar wat anders gedaan, om uiteindelijk weer aan boord van Het Rijk Golfbanen te komen, bij Het Rijk van Nunspeet. Hier vervulde ik dezelfde functie als eerder bij Het Rijk van Margraten. En al die ervaring breng ik nu in bij Spant!

Louise: Ik ben deze zomer afgestuurd aan Hogeschool TIO, waar ik Hotel- en Eventmanagement gestudeerd heb. Ik neem veel energie en positiviteit mee naar Spant. Ik vind het erg leuk om mensen te ontmoeten en mooie herinneringen te creëren.


Ik heb een voorliefde voor…

Louise: Ik ben er erg trots op dat ik mijn werk goed kan combineren met mijn allergrootste trots: mijn zoon van een halfjaar oud. Daarnaast word ik gelukkig van het ontmoeten van leuke mensen, borrelen, met familie zijn, stedentripjes of juist genieten van ’t Gooi en verrast worden!Isabel: Zeilen! Dat is echt iets wat ik heel graag doe. Het IJsselmeer, de Wadden, Friesland, Zeeland, noem maar op! En, I love music! Zo stond ik een paar weken terug ineens op een dinsdagavond in Paradiso te genieten van een concert dat eigenlijk uitverkocht was, maar waar ik via Ticketswapp toch nog kaarten voor kreeg. Ik kan mijzelf ook goed vermaken met oude afleveringen van Top Gear, met Clarkson, Hammond en May.

Denise: Ik houd heel erg van gezelschapsspelletjes, zoals een potje hartenjagen of Rummikub. Ik probeer mijn kinderen dan ook zeker de welbekende spelletjes zoals mens-erger-je-niet of kwartet bij te brengen. Lekker ouderwets, maar wel gezellig! Ook ben ik graag te vinden op de tennisbaan en droom ik van een eigen huisje aan het strand, het liefst in Spanje!

Marie-Louise: Heel soms sla ik nog wel eens een balletje met golfen. Wat zonde is, want het is echt een hele leuke sport! Verder ben ik in mijn element als ik met een kookboek de hele dag in de keuken mag staan. Koken vind ik echt geweldig! Dat gaat voor mij samen met gezelligheid bij vrienden. Het sociale aspect in het leven vind ik super belangrijk en vooral ook leuk. Daardoor ben ik ook vaak de hort op en zie ik met regelmaat nog mijn vrienden uit Maastricht en omstreken, terwijl ik inmiddels met mijn vriend in Utrecht woon.


Graag naar het theater?

Isabel: Ik houd van voorstellingen die een beetje absurd zijn. Zo wil ik nog graag naar Alex Klaassen met de revue Showponies 2. Ik houd van humor, slapstick, kostuums en veren! Maar ik ben ook liefhebber van een groot klassiek ballet! Thuis kan ik op de bank helemaal stuk gaan van het lachen als ik kijk naar Ronald Goedemondt of Iliza Elder.

Louise: In het theater vind ik eigenlijk bijna alles leuk. Voor mij is het wel belangrijk dat een show niet te lang duurt of op den duur saai wordt, ik merk dat ik daar niet genoeg voor geduld voor heb.

Denise: Hoewel ik in het verleden wel voorstellingen bezocht, is dat de laatste jaren helaas wel veel minder geworden. Muziek kan mij ontzettend raken en ik ga dan ook graag naar muziekvoorstellingen. Wat ik in Spant wil gaan zien? Ik houd van cabaret en voorstellingen waar ik met mijn kinderen heen kan gaan, lijken me ook erg leuk!

Marie-Louise: Ik vind het super leuk om naar het theater te gaan. Je kunt me echt wakker maken voor musicals en cabaret!

‘Duurzaamheid’ is voor mij…


Marie-Louise: Voor mij is duurzaamheid een breed begrip dat verder gaat dan alleen het milieu en het welzijn of bewustzijn daarvan. In het kort komt het er voor mij op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de wereld niet uitputten. Ik ben daar steeds meer mee bezig. Voordat ik bij Spant kwam werken had ik daar niet of nauwelijks aandacht voor. De meeste bedrijven die bij ons in Spant komen hebben daar wél aandacht voor. En pas toen ben ik me gaan realiseren wat voor invloed je zelf kunt hebben, ook al zit dat in kleine dingen.


Isabel: Duurzaamheid gaat over keuzes maken. Ik denk na over de dingen die ik doe, de spullen die ik koop: heb ik het echt nodig? Onbewust ben ik er dagelijks mee bezig, het is iets wat ik normaal vind. Licht uit, deur achter je dicht doen, afval scheiden, allemaal hele basale dingen. Ook op het gebied van eten. Sinds een jaar of twee kook ik steeds meer vegetarisch, gemiddeld 4 dagen in de week. Na de presentatie #eenweekzondervlees van Isabel Boerdam is het mij duidelijk wat je daarmee bespaart. Verder eet ik ‘van het seizoen’ en vind ik het leuk om producten te eten die uit de omgeving komen.

Louise: Ik vind dat duurzaamheid vanzelfsprekend zou moeten zijn, dat is het voor mij in ieder geval wel! Ik ben er dagelijks mee bezig. Hoe dit komt? Ik denk dat dit misschien te maken heeft met dat ik 23 jaar ben en het voor mijn generatie al relatief normaal is om bewust bezig te zijn met duurzaamheid.

Denise: Duurzaamheid betekent voor mij dat je bewust bent van je handelen en rekening houdt met onze kinderen en hun kinderen, dat we de wereld proberen netjes achter te laten. Mijn vriend houdt zich voor zijn werk ook veelal bezig met duurzaamheid, dus het komt zeker wel ter sprake thuis. Wel zou ik nog veel meer kunnen doen op gebied van duurzaamheid dan de standaard dingen waar ik nu rekening mee houd. Maar ik ben bijvoorbeeld wel bezig met het scheiden van afval, gebruik bewust minder plastic, koop duurzame producten van gerecycled materiaal en probeer minder vlees te eten.

‘Duurzaamheid’ in Spant:

Isabel: Duurzaamheid is binnen Spant een belangrijk thema. Een oud gebouw als Spant is niet zomaar piekfijn duurzaam in orde. We besteden hier serieus tijd aan en maken continue keuzes op het gebied van bijvoorbeeld energie, afvalscheiding, leftovers en verpakkingsmaterialen! En natuurlijk trots dat Spant 100% CO₂ neutraal is. Dat valt niet mee voor een gebouw uit 1969.

Chef-koks Joost en Patrick verdiepen zich bijvoorbeeld echt in de wensen van onze opdrachtgevers. Zij variëren met traditionele gerechten en koken volgens een ‘70/30’-concept. Dit betekent dat 70% van het voedsel wat we bereiden groente is, en slechts 30% vlees of vis bevat. Daarnaast koken ze via het no-waste principe en met seizoensgebonden producten. Afgelopen jaar is gekookt voor duurzame events, zoals Hier Opgewekt, CFP Green Buildings, Partij voor de Dieren, Dutch Green Buildings, waar waanzinnige lekkere en mooie gerechtjes voor zijn gemaakt.