Culturele samenwerking tussen Spant, Grote Kerk Naarden en Muiderslot

Gepubliceerd op 6 april 2017
culturele samenwerking Grote Kerk Naarden Muiderslot Spant

Wie een kaartje wil kopen voor een concert in de Grote Kerk Naarden of in de toekomst het Muiderslot kan hiervoor sinds kort terecht bij Spant. Zowel online, via de website, als aan de balie kunnen deze kaarten worden gekocht. Onlangs hebben de drie organisaties de handen ineengeslagen voor deze samenwerking waar alle partijen baat bij hebben. Bert Dijkstra, mededirecteur van Spant is content met de samenwerking: “Spant ondersteunt hiermee de belangrijke culturele partners in Gooise Meren. De gasten van Spant krijgen hiermee bovendien een gevarieerder aanbod.”

De Grote Kerk heeft geen eigen ticketbureau. Daarom regelden orkesten en ensembles tot voor kort zelf een manier om hun kaartverkoop te doen. Spant kan door de invoering van een nieuw systeem de placering in de kerkzaal in kaart brengen en de kaartverkoop aanbieden. Vorig jaar vond een succesvolle pilot plaats met twee concerten in december. Marlo Reeders, directeur Stichting Grote Kerk Naarden: “Het is een echte win/win situatie. Wij zijn blij dat wij vanaf nu deze service aan onze huurders kunnen aanbieden. Het betekent ook dat de bezoekers zelf hun stoel kunnen uitkiezen. En het is natuurlijk geweldig om klassieke muziek in zo’n klassieke locatie te ervaren.”

In navolging van De Grote Kerk zal ook Muiderslot de kaartverkoop in de toekomst via Spant laten verlopen. Bert Boer, directeur van Rijksmuseum Muiderslot: “Muiderslot heeft een actief zomerprogramma. Met Spant als partner kunnen wij ons richten op de inhoudelijke invulling en diversiteit.

Wethouder Miriam van Meerten heeft deze samenwerking aangemoedigd en is blij met het resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van de synergie die wij beogen: elkaar versterken door samen te werken, korte lijntjes houden en het succes gunnen en delen.

Benieuwd naar het theaterprogramma? Bekijk het hier.

Interessant? Lees al ons zakelijk nieuws!

nieuws