5 redenen om je evenement in de buitenlucht te organiseren

Gepubliceerd op 3 augustus 2021

Wat doen we als het kwik boven nul komt en de zon tussen de wolken door piept? We verzamelen ons op de terrassen, trekken massaal de natuur in en bestormen de stranden. We zijn gek op de buitenlucht! Doe daar als eventorganisator je voordeel mee. Vijf redenen om jouw event volgende keer in de buitenlucht te organiseren.

#1. Boost je gasten met energie
Het tjilpen van vogels, het knisperende geluid van bewegende bladeren, een briesje, frisse lucht, nieuwe geuren… Met een event in de buitenlucht zijn je gasten er letterlijk én figuurlijk even helemaal uit. Weg van hun normale routine en omgeving. Hoogleraren psychologie Rachel en Stephen Kaplan deden verschillende onderzoeken naar de invloed van natuur op de (geestelijke) gezondheid van mensen. Een van hun belangrijkste conclusies: de natuur brengt ons mentale rust. Het vraagt weinig energie en geeft ruimte in ons hoofd. Dé ideale setting om je gasten nieuwe inspiratie te geven!

 

#2. Binnen no-time een ongedwongen sfeer

Je verzint de meest geweldige decoratie, huurt fantastische entertainment in en serveert de meest verrassende hapjes en drankjes. Maar zodra mensen elkaar in het zonnetje treffen, zit de sfeer er meteen in. Een event in de buitenlucht voelt ongedwongen. En ja, een speech kan verstoord worden door een overvliegend vliegtuig, haar waait soms in je gezicht of door een plotselinge regenbui moet je beslissen om toch naar binnen te verplaatsen. Is dat erg? Nee, juist charmant! Het draagt alleen maar bij aan de ontspannen sfeer. Zolang je een eventmanager hebt, die goed kan improviseren uiteraard.

 

#3. Stimuleer productiviteit

Wist je dat we gemiddeld negentig procent van onze tijd binnen zijn? Zonde, want binnen ben je veel minder ontvankelijk voor daglicht dat zorgt voor positieve prikkels. Het veranderende daglicht – in de ochtend meer blauw, in de avond meer rood – reguleert de aanmaak van het slaapopwekkende hormoon melatonine. Meer daglicht onderdrukt de aanmaak van melatonine. Daardoor voelen we ons energieker. Dus wil jij lekker actief aan de slag met je gasten tijdens je event? Organiseer het dan vooral in de buitenlucht.

 

#4. Gun je gasten wat verlichting

Buiten zijn geeft je een lichter gevoel. En dat heeft onder meer te maken met de aanmaak van serotonine, ook wel bekend als het gelukshormoon. Zonlicht stimuleert de aanmaak hiervan, óók als er een laagje wolken tussen jou en de zon zit. Een bezoek aan jouw evenement in de buitenlucht, kan je gasten dus een beter gevoel geven. Nog een bijkomend voordeel: de serotonine die je overdag aanmaakt, wordt ’s nachts omgezet in melatonine. Geef je ze ook nog eens een goede nachtrust.

 

#5. Voor veiligheid

Last but not least… Bij een locatie in de buitenlucht heb je vaak veel ruimte, kunnen mensen goed afstand houden en heb je niets te maken met luchtventilatie. De lucht ververst zichzelf continu. Dat voelt goed in deze tijd.


Overtuigd om je evenement in de buitenlucht te organiseren? Kom eens een kijkje nemen bij Fier Bussum. Betreed ons authentieke fort met maar liefst 25.000 m2 aan groen, omgeef je door rust en laat je inspireren door de rijke geschiedenis.
Leuk? Lees hier al onze blogs!