METAMORFOSE PODIUM ÉÉN IS AFGEROND!

De verbouwing van de grote theaterzaal van Spant is afgerond. En wat zijn we blij met het resultaat. Begin juli werd podium één volledig gestript voor een totale metamorfose. Met een nieuwe, luxe uitstraling, high-end licht- en geluidsinstallaties en duurzame innovaties is de zaal klaar voor de toekomst. Klaar voor onvergetelijke theaterbelevingen en nieuwe betekenisvolle congressen.

Meer moois in Spant!
Bij binnenkomst zal het u meteen opvallen. Er is nog meer vernieuwd dan alleen podium één. Onze iconische design Egg chairs van Fritz Hansen hebben een nieuwe kleur gekregen.
De herkenbare wandpanelen in Spant hebben ook een metamorfose ondergaan, in de stijl van de nieuwe zaal.

eerdere berichten


Onze grote zaal, Podium één, wordt deze zomer verbouwd. Met het innovatieve ontwerp van (interieur-)architectenbureau Kabaz krijgt de zaal een nieuw karakter. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en hypermoderne licht- en geluidinstallaties doen hun intrede.

Op 3 juli sluit de grote zaal voor de verbouwing. Vanaf begin september gaan onze zaaldeuren weer open. Klaar om gasten te verwonderen. Klaar om alle innovaties in te zetten voor de congressen. En klaar om optredens van artiesten met verfijnd licht en geluid nog meer kracht bij te zetten.


Met licht en geluid voegen we nog meer magie toe in de vernieuwde zaal

Nog even en dan sluit podium één voor een grote verbouwing. Naast nieuwe vormen, materialen en kleuren, doen ook nieuwe licht- en geluidsinstallaties hun intrede in de grote theaterzaal. Onze technici staan te popelen om aan de nieuwe knoppen te kunnen draaien. Mark Oosterveld, Jan-Willem van Voorst en Tom Biekmann vertellen over de vernieuwingen: “We hebben straks het neusje van de zalm in huis.”

Bij Spant draait alles om de perfecte beleving van de gasten, van het ontvangst tot de catering. De kwaliteit van het licht en geluid spelen een grote rol in deze beleving. Niet gek dat deze twee aspecten een belangrijk onderdeel zijn in het ontwerp van de nieuwe zaal.

LEES HET INTERVIEW

100% afkomstig van gerecycled materiaal

Bij de garderobe van ons theaterrestaurant hebben we inmiddels een hoekje gemaakt met een sfeerimpressie van de verbouwing. Kom gerust langs om even te spieken! Daar onthullen we een stukje van het tapijt en zijn we er trots op dat we het hebben ingelijst 😉

Het tapijt in onze vernieuwde theaterzaal krijgt het ECONYL keurmerk, wat betekent dat het voor 100% afkomstig is van gerecycled materiaal. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat er minder afval geproduceerd wordt en de natuurlijk grondstoffen behouden blijven.

Door voor @tapibel_carpets te kiezen, dragen wij als bedrijf ons steentje bij aan een duurzame toekomst. We zijn blij dat we een partner hebben gevonden die zich net als wij inzet voor circulair en duurzaam ondernemen!

Recycle, coating, duurzaam

Een belangrijk onderdeel van het ontwerp voor de vernieuwde theaterzaal is duurzaamheid. Voor de productie van de wandpanelen werken wij samen met uit Waalwijk. Een prachtig bedrijf, waar circulariteit net als bij ons een hele grote rol speelt. De wandpanelen krijgen een coating van gerecycled leer en het vilt is gemaakt van gerecyclede petflessen.

Het vilt wordt volledig in Nederland geproduceerd en dus is vervuilend transport niet aan de orde. De vormen maken het dat snijverlies vanuit het vilt nihil is, er wordt dan ook vrijwel geen afval gecreëerd bij het produceren van de wandelementen. En het leer van Alphenberg is afkomstig uit de vleesverwerkende industrie en is daarmee een restproduct ♻️ Wij gaan voor de mooiste, circulaire zaal van Nederland. Zeker weten dat dit gave bedrijf daaraan gaat meedragen!


Luxe, hypermodern en duurzaam.

Deze zomer wordt onze grote theaterzaal, podium één, volledig verbouwd. Met het innovatieve ontwerp krijgt de zaal een nieuw karakter. Natuurlijke en duurzame materialen, opvallende vormen en spectaculaire licht- en geluidinstallaties doen hun intrede. Alles om de beleving van de gasten nog meer te versterken.

Kom je de nieuwe zaal binnen, dan trekken de wanden direct je aandacht. Ze zijn opgebouwd uit driehoekige – een soort stealth-achtige – vormen. Het excentrieke lichtontwerp versterkt de licht- en schaduwwerking van de wanden. En de warme, natuurlijke kleuren en nieuwe theaterstoelen zorgen dat je je meteen comfortabel voelt.

Een andere wereld.

(Interieur-)architectenbureau Kabaz maakte het nieuwe ontwerp. Bertram Beerbaum, chief imagination officer van Kabaz: “We hebben een zaal gecreëerd waarin de gasten zich even in een andere wereld bevinden. De vormen, de kleuren, het licht, het geluid. Alle zintuigen worden geprikkeld. Als je binnenkomt, denk je: wow, wat een indrukwekkende ruimte. Maar zodra je zit en de zaallichten dimmen, staat alles ten dienste van het podium.”

Meer weten? Lees het interview met onze directeur Paul Haighton en Bertram Beerbaum van Kabaz. Zij vertellen ook over de duurzame innovaties in de vernieuwde zaal.

LEES HET INTERVIEW

The show goes on.

Op 3 juli sluiten we de grote zaal voor de verbouwing. Vanaf begin september gaan de zaaldeuren weer open. Klaar om gasten te verwonderen. Klaar om alle innovaties in te zetten voor de congressen. En klaar om optredens van artiesten met verfijnd licht en geluid nog meer kracht bij te zetten.

Blijf op de hoogte van onze verbouwing. Volg ons:

BLIJF OP DE HOOGTE, MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

 *

naam@bedrijf.nl