Liefde gaat door de maag
Nog op zoek naar een heerlijk romantisch gerecht voor Valentijnsdag? Chef-Kok Joost heeft als tip een mooi recept uitgeschreven. En nog vegetarisch ook!
Liefdes risotto met gepocheerd eitje, hazelnoot, basilicum salsa en Parmezaan
Het recept is voor 4 personen (alles door de helft en je hebt een romantisch diner voor twee).
Ingrediënten
Risotto
- 400 gr risotto rijst
- 3 dl groentebouillon
- 6 dl bietensap (zonnatura)
- 1 dl witte wijn
- 3 tenen knoflook
- 4 gesnipperde uien
- 500 gr gekookte bieten in brunoise
- 250 gr mascarpone
- 1 bosje peterselie
Salsa
- 2 bosjes basilicum
- 2 dl olijfolie
- 1 rode peper
- Rasp van 1 limoen
- 2 sjalotten fijn gehakt
Overige
- 4 gepocheerde eieren
- 50 gram hazelnoten
- 100 gram Parmezaan
- Peper/ zout
Bereiden
- Neem een ruime kookpan. Fruit de gesnipperde uien aan in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de rijst toe en bak deze zachtjes mee tot het glazig is.
- Voeg nu de knoflook toe en bak eventjes mee. Blus af met witte wijn, laat dit verdampen tot de rijst bijna droog staat.
- Voeg nu in delen de kippenbouillon en bietensap toe. Zorg dat dit heel zachtjes kookt.
- Laat steeds een deel van het vocht indampen voordat je nieuwe bouillon toevoegt.
- Maak ondertussen de salsa door alle ingrediënten in een keukenmachine fijn te draaien. Zet dit apart.
Na ongeveer 20 minuten is de risotto rijst beetgaar. Maak af met een flinke schep mascarpone, peper en zout. Voeg de bieten blokjes en fijn gehakte bladpeterselie toe.
Als de risotto te dik is kan je altijd nog wat extra bouillon toevoegen.
Presentatie
- Verdeel de risotto over vier diepe borden.
- Verwarm de gepocheerde eitjes in een warmwater badje.
- Leg een ei op ieder bord risotto. Schep een flinke schep salsa erover heen.
- Maak nu de borden af met geschaafde Parmezaan en hazelnoten.