Paasrecept tip van Joost – Chef Kok


Het is bijna Pasen! Joost heeft een heerlijk paasrecept tip voor jullie klaarstaan. Joost: ‘Bij een goed Paasontbijt hoort voor mij altijd een ei bij.’


Huevos Rancheros met mango salsa

voor 4 personen:


4 oven schaaltjes met doorsnee 10 cm
4 kleine tortilla’s
4 plakjes ontbijt spek
1 ui
250 gram pomodori tomaat
Koriander
4 eieren
Sap van 2 limoenen
1 theelepel chipolte saus
Zout
1 avocado

1 theelepel gedroogde oregano
1 dl zure room
100 gr feta kaas
100 gram black bean bonen (blik)
1 knoflook teen
1 dl jus d’orange
20 gram jalapeno peper ringen
1 mango
1 eetlepel honing
1 stengel bos ui
1 rode Spaanse peper

Voor de salsa van tomaat:

Snij de tomaat in kleine blokjes.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui op laag vuur tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe.

Voeg de tomaten, chipotle en de jus d’orange toe.

Laat zachtjes koken voor een minuut of vijf. Voeg nu de oregano en het sap van 1 limoen toe.

Breng op smaak met zout en eventueel peper.

Voor de mango salsa:

Schil de mango en snij deze in kleine blokjes.

Breng op smaak met honing, sap van 1 limoen, fijn gehakte Spaanse peper en bosui.

Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven op 180 graden.

Opmaak:

Vet de ovenschaaltjes in met olijfolie.

Leg in elk schaaltje een tortilla.

Verdeel de salsa over de vier schaaltjes.

Meng de bonen met de helft van de koriander en de jalapeno peper en verdeel deze over de salsa.

Split nu een ei in elk schaaltje.

Brokkel over elk schaaltje wat feta.

Bak de Huevos Racheros af totdat het eiwit gestold is maar de dooier zacht blijft.

Haal de schaaltjes uit de oven.

Garneer deze af met een goede lepel zure room, koriander, plakjes avocado en de mangosalsa.

Eet smakelijk!

[/col]