WIE ZIJN WIJ?

Spant is een theater, congres- en evenementenlocatie in Bussum, opgericht in 1969.
Met 2 theaterzalen en vele flexibele ruimtes in ons gebouw, faciliteren wij evenementen, congressen, beurzen, vergaderingen en symposiums.

Bij Spant ben je welkom voor bijeenkomsten van 60 toot 2000 personen.

Theater

ruim 120 voorstellingen per jaar

Duurzaam

100% CO2-neutraal

Evenementen & congressen

ruim 200 events per jaar

blog Paul Haighton

Een podium voor iedere ontmoeting

Van elke € 1,00 omzet van congressen & evenementen, wordt er 10% geïnvesteerd in theater

Lees meer

Paul Haighton en Bert Dijkstra
Directie Spant

 


Een blik achter de coulissen

Je hebt ongetwijfeld een beeld van wat er op onze podia speelt. Wellicht kun je minder een voorstelling maken van wat ons achter de schermen bezighoudt en wat wij met ons theater bijdragen aan de gemeente Gooise Meren. Wie maken gebruik van Spant? Wat gebeurt er allemaal op maatschappelijk gebied tussen de muren van Spant en wat maken we daarbuiten mogelijk? Hoe komt onze theaterprogrammering tot stand?
Lees het allemaal in ‘Een podium voor iedere ontmoeting’.

 

 

Duurzaam organiseren

Wie oog heeft voor het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wil ook het congres of evenement op duurzame wijze organiseren. Spant werkt voortdurend aan het steeds minder belasten van het milieu. Het duurzame karakter van onze organisatie is daarmee woord én daad. Elk bezoek aan Spant is 100% CO2-neutraal. Naast het verminderen van de CO2-uitstoot via een besparingsprogramma zorgen wij ervoor dat de niet te vermijden uitstoot gecompenseerd wordt.

Oplaadpalen
Zonnepanelen
Waterbesparing

Groene stroom
Biologisch eten & drinken
Lokale betrokkenheid


Meer informatie over het organiseren van een duurzaam event?

Spant door de jaren heen

In 1969 opende ’t Spant haar deuren: een locatie voor plaatselijke verenigingen. Al snel volgen professionele voorstellingen en TV opnames. Terug in de tijd, met iconische mensen en momenten.

WELKOM IN ’T SPANT

De plek voor lokale cultuur en professionele voorstellingen. De directie verontschuldigt zich dat ze geld moet vragen: “we zijn helaas niet in staat u ‘gratis’ toe te laten”.

VOOR DE VUIST WEG

Jaren 70: Nederland bleef thuis, voor Willem Duys. ‘O’Duys’, hier aan tafel met Toon Hermans, was een van de grondleggers voor de talkshow.

De Boerderij Huizen

DE BOERDERIJ KOMT ERBIJ

’t Spant neemt de exploitatie van theater De Boerderij in Huizen over. Een monumentaal pand waar artiesten, bekend en beginnend, van Youp van ’t Hek, Van der Laan & Woe tot Peter Pannekoek, met plezier hun kunsten vertonen.

VAN OUD NAAR NIEUW

Jaren 80: een nieuw pand verrijst. Burgemeester Aantjes en Thorvald Voorman, zoon van de directeur, leggen de eerste steen, en minister­ president Van Agt opent het nieuwe Spant.

IN DE HOOFDROL

Opgenomen in onze oude kleine zaal, waar dit tvprogramma toch echt groots oogde: ‘In de Hoofdrol’ met als pesentatrice Mies Bouwman.

PODIUM VOOR TV ICONEN

’t Spant stond in de jaren 70 en 80 synomien voor televisie. Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd voor Mies, Willem en Ria. Omroepen en producenten ontdekten in ’t Spant een ideale locatie voor hun tv-programma’s: Stuif es in, Een van de Acht, Ren je Rot, Wie van de Drie.

EEN NIEUWE NAAM

Een grootse verbouwing, restyling én een nieuwe naam: ’t Spant wordt Spant! Mies Bouwman, ook voor Spant een icoon, is aanwezig bij de opening.

THE VOICE

Spant blijft een aansprekende plek voor de omroepen en grote tvproducenten. Zo worden in deze jaren programma’s als ‘The Voice of
Holland’ en ‘Popstars’ in Spant opgenomen.

OP EIGEN BENEN

Directeuren Paul Haighton en Bert Dijkstra nemen de exploitatie over. Spant wordt een zelfstandig theater, met een podium voor cultuur, commercie en lokaal talent.

EN TOEN WAS ER LICHT!

Met de verbouwing van de kleine zaal, onderging ook het restaurant een metamorfose door het plaatsen van lichtkoepels: een wereld van verschil.

 

JUBILARIS

Met de leeftijd van 50, is Spant door met de tijd mee te gaan, van binnen en van buiten, helemaal van nu. Stil blijven staan is dan ook geen optie: op naar de volgende 50 jaar.

Meer lezen over Spant?

Referenties

Optitrade

Het entree met de portier, de mooie aankleding met verse bloemen, gecombineerd met de prachtige theaterzaal, met sublieme techniek, de catering en het grote plein, maken dat we hier gezamenlijk ons op een professionele manier kunnen presenteren.

Koninklijke Auris Groep

Het contact dat er in het voortraject was met de medewerkers van Spant was zeer prettig. Vragen en wijzigingen werden snel verwerkt en (bijna) alles was mogelijk.

De Vergader Stoel - Spant recensies
De Vergaderstoel

De professionele en pro-actieve houding van de sales medewerkers heb ik als zeer prettig ervaren. Niks is te gek en veel flexibiliteit in het voortraject wat voor onze opdrachtgever erg belangrijk was. De locatie is zeer professioneel ingericht.

Achmea referentie Spant congrescentrum
Achmea

Super locatie, professioneel, goed personeel. Heerlijke hapjes en drankjes. Al met al een te gek evenement dat aan al onze wensen voldeed.