Isabel en Francine ontdekken Spant!

Met de start van het nieuwe congres- en theaterseizoen is de herfst ook weer aangebroken. Tijd voor frisse neuzen en warme jassen, dat geeft energie voor de rest van het jaar! Bij Spant zijn we er helemaal klaar voor, want we trappen het jaargetijde af met de introductie van niet een, maar zelfs twee nieuwe collega’s op de afdeling Congressen en Evenementen. Francine Zwerink (25) en Isabel Scholten (28) zijn ruim een maand aan het werk en hebben de organisatie ondertussen van alle kanten meegemaakt. Hoog tijd voor een voorstelrondje.

Twee nieuwe gezichten bij Spant!

Francine: De afgelopen vijf jaar ben ik manager geweest bij een restaurant in Utrecht. Het begon met een bijbaantje tijdens mijn studie, waarna ik de kans kreeg om manager te worden. Ik twijfelde eerst flink, omdat ik wist dat ik geen carrière in de horeca ambieerde. Toch heb ik de kans aangegrepen, wat achteraf een goede keus bleek te zijn. Na vijf jaar was ik op zoek naar iets anders. Ik werkte altijd ’s avonds en in de weekenden en deed lichamelijk zwaar werk. Ook wilde ik meer uitdaging in het vakgebied waar ik voor gestudeerd had; ik heb eerst hotel- en eventmanagement gestudeerd, en daarna communicatiewetenschappen. Ondertussen ben ik bij Spant terecht gekomen, als junior accountmanager!

Isabel: Ook ik heb ervaring met gastvrijheid, de afgelopen 7 jaar heb ik namelijk bij NH Hotels gewerkt. Ik liep er eerst stage, daarna ben ik aan de slag gegaan als F&B supervisor, om tenslotte als event organizer voor 4 NH Hotels aan de slag te gaan. Met het organiseren van evenementen heb ik ondertussen dus ruime ervaring opgedaan, maar dat was toch wel echt anders dan bij Spant. Bij NH werkte ik voornamelijk met kleinere evenementen in kleine hotels, Spant heeft grotere en uitdagendere partijen. Echt iets voor mij!

Ik solliciteerde bij Spant
en de klik bleek wederzijds!

Een nieuwe uitdaging

Isabel: Ja, zo zie ik het echt. Ik werd gewezen op de vacature voor accountmanager door twee collega’s bij NH; zowel de vrouw van Joost, onze chef-kok bij Spant, als een kok die bij Spant en NH Hotels werkt. Ik was op zoek naar iets anders en wilde niet per sé in de hotelwereld blijven. Ik was echt klaar voor iets nieuws, wilde graag kijken hoe het er bij andere bedrijven aan toe gaat. In de hotelwereld wist ik ondertussen hoe alles reilt en zeilt, het leek me goed om mezelf uit te dagen en aan de slag te gaan in een voor mij nieuwe bedrijfstak. Ik solliciteerde bij Spant, en de klik bleek wederzijds!

Francine: Na 5 jaar bij een restaurant was ik ook op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het dagelijkse contact met mensen en het klaarstaan voor onze gasten vond ik wel ontzettend leuk, dus dat vond ik een vereiste voor een nieuwe baan. Ik was nog niet actief op zoek, maar werd op de vacature bij Spant gewezen door mijn vader. Hij zag hem langs komen op LinkedIn en dacht direct, dat is wat voor Francine! Eigenlijk was het precies waar ik naar op zoek was, dus ik reageerde direct. De volgende dag mocht ik al op gesprek komen en was alles al gauw geregeld.

Toen ik klein was kwam ik al vaker bij Spant, ik had balletles bij een balletschool hier in de buurt, die altijd de eindvoorstelling bij Spant deed. Ik heb hier dus al meerdere keren op het podium gestaan. Ondanks dat ik de theaterzalen nu ook behoorlijk indrukwekkend vind, leek vroeger alles nog veel groter. Best bijzonder om het gebouw zo op twee manieren ervaren te hebben, en later terug te komen op deze plek als werkomgeving. 

  Aan de slag

 Isabel: We zijn nu ongeveer een maand aan de slag bij Spant en het begint al wat meer ‘eigen’ te voelen. Als accountmanager heb ik voornamelijk de corporates en grote vaste klanten onder mijn hoede. Ik houd contact over eventuele nieuwe evenementen en congressen, neem wensen door en regel alles. Daarnaast overleg ik veel met de operationele afdeling bij Spant. Voor mij is de uitdaging nu om bestaande contacten goed te onderhouden, deze hebben natuurlijk te maken met een nieuwe accountmanager. Ik vind het belangrijk om een goede samenwerking aan te gaan, en maak bij de eerste gesprekken dus van de gelegenheid gebruik om elkaar wat beter te leren kennen.

Ik ben heel precies; als ik er bij betrokken ben, wil ik dat het goed gaat. Mijn standaard ligt hoog. In de hotelwereld werkte ik met veel kleine partijen naast elkaar, bij Spant hebben we minder partijen tegelijk, maar wel grotere partijen in huis. Er is heel veel mogelijk, hier komen toch klanten die vaak wat meer out of the box denken en iets bijzonders willen voor hun gasten. Ze willen een goede indruk maken, iets bijzonders verkopen of iets moois presenteren, daarom komen ze naar Spant. Een locatie waar we een show neer kunnen zetten, een goede indruk achterlaten.. we hebben geen standaard zalen, maar kunnen gebruik maken van theatertechnieken en hebben ontzettend veel opties voor aankleding. 

Francine: Als junior accountmanager heb ik veel contact met klanten, wat ik misschien wel het allerleukste vind. De eerste congressen waar ik aan heb meegewerkt vinden al plaats, dus ik zie nu ook de uitvoering van de plannen. Dat geeft al zo veel voldoening! Bij Spant kan ik echt allround aan de slag, het ontvangen van klanten, rondleidingen geven in het pand, alle opties bespreken.. Er kan heel veel, wat het leuk, maar ook uitdagend maakt voor mij. Ik wil alles leren. Daarom hebben Isabel en ik ook meegelopen bij de keuken, de horeca en de techniek, zodat we zelf zien hoe het werkt vanaf alle kanten binnen het bedrijf.

Sfeer proeven

Francine: Natuurlijk moet je eerst even een aan nieuwe plek wennen, maar het contact met de nieuwe collega’s was eigenlijk direct goed.

Spant is een platte organisatie, wat ik ook gewend ben en prettig vind. Iedereen kan dingen aan elkaar vragen. We doen alles in overleg, maar je hoeft niet overal toestemming voor te vragen, wat fijn is. Het theater zorgt wel voor andere beleving dan wat je ervaart bij een pure congreslocatie, de zalen zijn prachtig. Ik vind de sfeer van het theater heel aantrekkelijk; de decoratie, de bloemen, ook als er niks in huis is, is het pand ‘af’. Als je bij Spant binnenkomt is er direct iemand die je welkom heet, de sfeer is positief. Ook als werknemer merk je dit; iedereen groet elkaar en gaat op een leuke manier met elkaar om. Ik denk dat dit ook doorwerkt in de ervaring die een gast heeft wanneer hij of zij binnen stapt in het pand.

Zin in het komende seizoen

Isabel: Ik heb ontzettend zin in het komende seizoen. Ik kijk er echt naar uit om mooie eindresultaten neer te zetten, met evenementen die goed lopen voor iedereen. Het van begin tot eind bedacht hebben van een congres of evenement, moderne theatertechnieken gebruiken en bijzondere dingen doen, dat is iets waar ik me heel erg op kan verheugen.

Francine: Voor mij geldt hetzelfde. Het hele proces, van aanvraag tot de congresdag zelf, om alles van A tot Z te regelen en uiteindelijk trots te zijn op wat je samen met je collega’s hebt gerealiseerd.

Het theater in

Francine: Ik ben van plan om binnenkort zelf naar het theater te gaan, ik zou dan graag iets willen zien wat ik nog nooit eerder heb gezien. Cabaret ga ik nog wel eens naartoe, maar bijvoorbeeld een toneelvoorstelling minder. Het lijkt me heel erg leuk om mee te maken hoe bezoekers een voorstelling in Spant ervaren. Tijdens een theateravond hangt er toch een andere sfeer dan tijdens een congres, en als ik er zelf een gevoel bij heb, kan ik dat ook weer overbrengen naar onze klanten. Bovendien krijg je ook veel mee van wat er mogelijk is op het podium, wie weet brengt het me wel op leuke nieuwe ideeën voor de congressen en evenementen.

Isabel: Met theater heb ik nog niet zo heel veel ervaring, als ik ga, ga ik ga meestal naar musicals. Het lijkt mij ook heel erg leuk om in Spant naar een voorstelling te gaan. Ik ben dan vooral benieuwd hoe zo’n theateravond er aan toe gaat, we zien de zaal natuurlijk vaak leeg, maar ik verheug me er echt op om de zaal helemaal gevuld te zien met mensen, die mooi aangekleed zijn en zin hebben in een leuke avond. Ik heb onze programmering er al even op nageslagen en heb een boel dingen gezien die me leuk lijken. Je kunt mij binnenkort wel verwachten tijdens een theateravond in Spant!


Leuk? Lees hier al onze blogs!