Een kwart eeuw Marcel

Technisch voorman Marcel Scheewe (48) werkt 25 jaar bij Spant. We vroegen hem wat hij in die jaren de revue zag passeren, op het toneel en in de coulissen, en hoe hij het over nog eens een kwart eeuw ziet.

‘Zolang ik nog fluitend en neuriënd door het pand loop, gaat het goed.’


De weg naar Spant

Nadat Marcel de mts, militaire dienst en twee technische cursussen er op had zitten was het tijd om een baan te gaan zoeken. Hij had stage gelopen bij een bedrijf dat apparatuur voor licht en geluid verhuurde, en vond deze branche erg leuk.

Dat Marcel uiteindelijk bij Spant terecht is gekomen, hebben we te danken aan zijn vriendin, die nu als zijn vrouw door het leven gaat. Zij heeft Marcel namelijk vanuit het oosten van Nederland naar Loosdrecht gehaald. Hierdoor vond hij in de krant een openstaande vacature voor een lichttechnicus bij Spant, en besloot hij na wat twijfel te solliciteren. ‘Ik dacht, dit is niks voor mij’. Maar dat bleek het toch wel te zijn. Marcel groeit door tot voorman, en de plannen om terug naar het oosten te verhuizen zijn inmiddels al lang van de baan.

Theater

De eerste keer dat Marcel een theater van binnen zag was tijdens zijn sollicitatie in Spant. Hij was nooit naar een voorstelling geweest en doet dat eigenlijk nog steeds niet. Het is voor hem niet mogelijk om rustig in de zaal te zitten, en te genieten van de voorstelling. Hij is namelijk bezig met de techniek, zijn werk. Ook in Spant is Marcel veel bezig met de voorstellingen, waardoor de link tussen theater en zijn werk te groot is om er echt van te kunnen genieten. Ook op het podium zal Marcel zelf niet snel plaatsnemen. Hij houdt er niet zo van om in de spotlights te staan.

‘Ik heb niet voor niets een beroep in de coulissen gekozen.’

Passie

Wanneer we Marcel vragen naar zijn grootste passie moet hij even nadenken, maar komt hij tot de conclusie dat die ligt bij het organiseren van een perfect evenement. Hij legt uit dat hij het belangrijk vindt dat alles is zoals het moet zijn, en iedereen met een smile op zijn gezicht de deur uit gaat. En met iedereen, bedoelt hij ook echt iedereen. Zo is het voor Marcel erg belangrijk dat ook zijn team veel plezier heeft in wat ze doen en hiermee bereiken.

Gouden Harp

De live registratie van de Gouden Harp waaraan Marcel een aantal keer mee heeft mogen werken als lichttechnicus is hem goed bij gebleven. Hij vertelt dat hij moest werken met apparatuur die nieuw voor hem was, en dat het dus spannend was of alles wel goed zou gaan. Desondanks was de show uiteindelijk erg mooi, en daardoor onvergetelijk.

‘Je gaat er staan en gaat het doen, als het dan goed gaat, is dat mooi meegenomen.’


Marcel Scheewe Techniek

Over 25 jaar…

Marcel ziet zichzelf niet doorwerken na zijn pensioen. De kans dat hij dan ook het 50 jarige jubileum zal gaan halen is klein. Wel blijft Marcel graag bij het Spant. Hij vertelt dat de veranderingen die hij hier heeft mee gemaakt het werk leuk houden. Ook de verandering van functie, technologie en aanpak zorgen ervoor dat het nooit saai wordt, en er altijd nieuwe uitdagingen ontstaan.

Wat Marcel gaat doen als hij met pensioen is weet hij nog niet, hij vraagt zich zelfs even hardop af wat mensen doen als ze met pensioen gaan. Uiteindelijk denkt hij tegen die tijd te gaan fietsen en een hengeltje uit te gooien, maar daar zal met de tijd vast nog wel het één en ander bijkomen.

Wat we nog niet wisten

‘Ik hoop dat ik hier geen spijt van krijg.’

Na lang nadenken wil Marcel ons iets vertellen wat we nog niet van hem wisten. En dat is… dat hij erg zeker over komt, maar het af en toe bijna in zijn broek doet van de zenuwen. Soms voelt het net alsof hij hier weer voor het eerst binnen loopt. Toch is Marcel nuchter genoeg om deze zenuwen de baas te blijven. En daar zijn wij ontzettend blij mee, Marcel. Dank je wel voor de afgelopen 25 jaar, en we hopen dat je nog lang bij ons zal zijn.

Leuk? Lees hier al onze blogs!